Etapa IV: De La Jonquera a Maçanet de Cabrenys

10:35 – La Jonquera. Inici de l’etapa a la Jonquera. El GR-11 surt a la plaça del Sol, sota un pont que travessa la N-II. Al cap de pocs minuts, travessem també l’autopista i la via del tren. Poso la foto, no per maca, sino per si algú necessita trobar la sortida.

Sortida esplendorosa

De seguida comencen els boscos d’alzines sureres, que no ens deixaran en tot el trajecte. És un bosc molt maco, i amb un munt d’exemplars davant dels quals val la pena parar.

 Prop de la Jonquera

12:45 – Ermita de Santa Eugènia. Després de quasi dues hores de contínua pujada, arribem a la primera aturada. Encara que no es vegi a la foto, part de la casa és una ermita. La resta és una casa de colònies.

Santa Eugènia

Molt aprop de la casa, ara ja de baixada, ens aturem per esmorzar. Aquests boscos són vius. Només cal contemplar el tallat a les escorces.

Hora d'esmorzar

 14:45 – Cruïlla del GR-11 amb la carretera a la Vajol. Després d’una bona estona baixant, torna a arribar pujada en la seva pitjor forma. El GR-11 coincideix amb la carretera durant uns 3 kilòmetres. Poc abans de la Vajol apareix una bona panoràmica.

Quasi a la Vajol

15:00 – La Vajol.  Al poble arribem per la part inferior d’un llarg carrer amb escales. Un carrer preciós i que al final hi troben un bar (amb unes fotos esplèndides) i una font. Ens decantem pel bar tot i que no fem cap lleig a la font.

La Vajol

16:05 – Mina Negrín. En aquesta mina abandonada convertida en fortí, el darrer president de la república espanyola, va amagar-hi l’or. Ara està tot completament abandonat i plena de pintades al.lusives a la república.

Mina d'en Negrín

17:10 – cruïlla GR-11 amb la carretera a Maçanet. Després d’una baixada molt forta des de la mina de Negrín, tornem a trobar-nos amb una carretera. La trobem abans d’un pont. Per sort, una vegada creuat, l’abandonem per a enfilar el troç final del recorregut. La foto correspon a un punt de la baixada.

De la Vajol a Maçanet

18:35 – Maçanet de Cabrenys.  Arribem al poble per la carretera, enfilant un passeig de plàtans que acompanyava quasi sempre l’entrada a una població. Passem pel llarg carrer de Sant Sebastià per arribar a la plaça. Fem la cervesa … i cap a casa, que hem d’anar a votar.

Arribada a Maçanet de Cabrenys

Temps Etapa IV:
La Jonquera: 10:35
Dolmen dels planers de la serafina 11:20
Ermita de sta Eugenia 12:45 – Esmorzar – 13:30
Cruïlla GR-11 amb Carretera 14:15
La Vajol 15:00 – Descans – 15:40
Mina Negrín 16:05
Cruïlla GR-11 amb Carretera 17:10
Maçanet de Cabrenys 18:35
Total etapa: 8:00

Acumulat anterior: 32:15
Total acumulat: 40:15

Advertisements
This entry was posted in Etapes and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s