Etapa V: De Les Salines a Costoja

Les Salines

9:45 – Santuari de les Salines (1.086 m). La darrera etapa la vàrem finalitzar a Maçanet de Cabrenys i la següent, si haguéssim seguit el GR-11, hauríem arribat a Albanyà. Però el GR-11 segueix pista forestal tota l’estona i rarament puja un cim. Per tant, decidim continuar segons l’Alta Ruta Pirinenca i pugem en cotxe fins al Santuari de les Salines, sobre Maçanet de Cabrenys. La pista és quasi tota de terra en mal estat i és millor arribar-hi amb un 4×4, encara que nosaltres ho hem fet amb cotxe normal.

Fageda de pujada

10:10 – Coll del pou de la neu (1.289 m). Al revolt abans d’arribar al santuari surt el camí que ens porta a aquest coll. Arribats a dalt, passem la tanca que separa de França, i enfilem el camí marcat amb groc, enmig d’una fageda majestuosa, que ens portarà a la carena, passat el repetidor de les Salines.

Ferran mirant la vessant Sud

Canigó al fons

Canigo

Bassegoda

11:05 – El Moixer (1.451 m). El punt més alt del dia d’avui. El camí va serpentejant la carena, ja plenament pirinenca. El camí el seguim, en la major part del recorregut, per la vessant francesa. A un costat ens acompanya la vista del pantà de Boadella i el Bassegoda. A l’altre, el Canigó.

Les Salines - CostojaLes Salines - Costoja

Allà on hi hvien les cabres

Cabres

11:20 – Roc de la Frausa (1.421 m). La carena està plena de petits pics, anomenats rocs. Les formes són bastant fantasioses. Al Roc de la Frausa ens parem a esmorzar i continuem al cap de 1/2 hora. Ens parem un moment al veure un grup de cabres.

Coll de la dona morta
Història al menhir de la dona morta

13:25 – Coll de la dona morta (1.090 m). Sorpresa al trobar-nos un menhir al mig de la carena. Un cartell explica la història que aquí reprodueixo (podeu ampliar la imatge per a llegir-ho millor).

Coll de Perilló

13:45 – Coll de Perilló (1.040 m). En aquest punt trobem una de les creus de la frontera, a l’altra costat de la tanca, a la vessant Sud. Deixem el camí que continua per la vessant nord, passem la tanca i continuem agafant una pista que ens conduirà al pla de la Falguerona.

El Corneli i Les Salines

15:05 – Corral de la Falguerona (955 m). Arribem al pla i ens trobem amb una casa mig abandonada. Agafem la pista que surt de la casa i que ens portarà directe a Costoja.

16:00 Dinar. Ja segurs que arribarem de clar, en ple descens per la pista, ens parem a dinar al costat d’un petit torrent.

Arribada a Costoja

16:45 Costoja. Final d’etapa. Primer poble del Vallespir. Aprofitem la portalada de l’esglèsia romànica per a fer-nos la foto de rigor.

Temps etapa V:
Santuari les salines 9:45
Coll del pou de la neu: 10:10
El Moixer: 11:05
Roc de la Frausa: 11:20 – esmorzar – 11:50
Coll de la dona morta: 13:25
Coll de Perilló: 13:45
El Corral de la Falguerona: 15:05
Dinar: 16:00 – 16:25
Custoja 16:45
Total etapa: 7:00

Acumulat anterior: 40:15
Total acumulat: 47:15

Advertisements
This entry was posted in Etapes and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Etapa V: De Les Salines a Costoja

  1. m.àngels says:

    molt millor la foto final que la del principi, tenieu son?
    la caminada tenia que esser preciosa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s