Etapa VI: De Costoja a La Menera

En aquesta etapa ens disposem a passar, encara que sigui d’escallimpada, per la Garrotxa. Des de Costoja al Vallespir, ens arribarem a l’Hostal de la Muga, punt més al nord de l’Alta Garrotxa. Per tan, el Bassegoda (l’embut de França), el deixem ja molt enrera i sense possibilitat d’arribar-hi per la travessa. Des d’aquí, remuntarem el riu, línia de frontera, fins a la seva capçalera per acabar baixant al poble de la Menera, altre vegada al Vallespir, sota la falda del Comanegre. La propera etapa l’iniciarem a Beget, al vessant sud de la mateixa muntanya.

El punt de la pèrdua
Perduts

9:40 – Costoja. Després d’un intent frustrat de fer un cafè per tal d’escalfar-nos, agafem la pista que ens portarà a prop de Vila-roja. Iniciem la caminada passant per davant del cementiri. La ruta està molt marcada i sembla massa fàcil. Potser per això, al cap d’una estona de caminar s’enceta el dubte. Esquerra o dreta?

11:25 – Coll de Pal. Després d’anar endavant i endarrere, desfem l’embolic al cap d’una hora. Un inici de recorregut més ràpid del previst ens ha despistat. Ara ja sabem que cal anar seguint la pista cap a Vila-Roja fins a trobar la carretera asfaltada, on es troba placastanyer.

De baixada cap a l'Hostal de la Muga

11:50 – Pla castanyer. Arribats a la pista asfaltada, trenquem a l’esquerra. Ara ja enfilem el camí de baixada cap a l’Hostal de la Muga. En un punt del recorregut es pot veure aquesta vista del que ens espera, amb l’hostal a l’inici i la capçalera del riu al final.

Hostal de la Muga

 12:25 – Hostal de la Muga. Arribem a l’hostal i fem parada per esmorzar, abans de pujar cap a la capçalera del riu. Uns 500 metres de desnivell ens esperen i un recorregut incert. Només al mapa de l’Alpina de l’Alta Garrotxa assenyala un camí seguint el llit del riu.

Inici de la pujada a la capçalera de la Muga

13:15 – Travessem La Muga. Seguim la pista que surt de l’hostal. A l’arribar al riu ens trobem amb un paisatge completament glaçat. El camí assenyalat pel mapa resulta ser una pista que puja pel mig d’una fageda, pel costat esquerra del riu. Per ara no hi ha pèrdua.

Arbre sec

Més pendent

Muga

La pista arriba fins a mitja vall, quan tornem a trobar el riu. Aquí perdem el camí i decidim enfilar pel la tartera que es forma al voltant. Curiosament, canviem la fageda per una terra completament vermella, i malgrat estar a la Garrotxa, això no és greda sino argila.

Vista de la conca de la MugaArribada a la capçalera de la Muga

15:25 – Capçalera de la Muga. Arribem a la capçalera, d’aquesta vall en forma de V que només trobes als llibres, i torna a aparèixer el faig. Dinem sobre la pedra que assenyala la frontera i traiem el cap a un petit mirador sobre la capçalera del riu. A partir d’aquí, tot serà pla i baixada.

Torres de Cabrenys (de baixada cap a la Manera)

LaMenera

17:25 – La Menera. Baixem seguint pista i un camí assenyalat amb ratlles grogues i vermelles. Des de dalt, a la dreta, es veuen les torres de Cabrenys. Si ho haguéssim fet a l’estiu, potser ens hi haguéssim arribat. Però ara no. Arribem a la Menera quan la llum del dia ja se’n va.

Temps etapa VI:
Costoja 9:40
Plà Castanyer 11:50 (després d’1 hora perduda)
Hostal de la Muga  12:25 – Esmorzar – 13:00
Capçalera de la Muga 15:25 – Dinar – 15:50
Pista cap a Pla de Castell 16:15
La Menera 17:25
Total etapa: 7:45

Acumulat anterior: 47:15
Total acumulat: 55:00

Advertisements
This entry was posted in Etapes and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Etapa VI: De Costoja a La Menera

 1. Hola Ramon:
  Ya recuerdo algo de ese recorrido, las dudas por el rio de la Muga donde el sendero no está muy claro.
  Seguiremos la aventura
  Un saludo

 2. Albert says:

  Gràcies pels elogis Ramon! Hem donat un cop d’ull a la vostra aventura i també ens ha agradat molt el vostre bloc. I sí, és veritat, us portem un pèl d’avantatge, aquest estiu ens hi vam posar de debò! A veure si aviat podem continuar cap a Andorra!
  Us desitgem que tingueu molt bon camí, i ja ho sabeu, teniu el nostre recorregut al vostre servei. Si necessiteu alguna cosa més, només cal que deixeu un comentari i llestos!
  Ànims i a seguir trescant!

  Molt bona descripció del camí i de l’aventura que esteu fent. Nosaltres vàrem començar l’aventura una mica més tard. El recorregut és una mica diferent del vostre. Però donat que ens porteu avantatge, estem molt atents a la vostra evolució. I si per atzar us avancem i necessiteu alguna cosa, ja sabeu on trobar-nos: https://transpirinyeues.wordpress.com

 3. Josep Mauri says:

  Quan t’atures a l’hostal de la Muga i dius que fem parada per esmorzar… sembla que sigui a l’hostal… hagués estat bé, oi? 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s